EN English Info[a]oi-land.com +98 (13)

رویش ناگزیر سنبل آبی در تالاب عینک و عدم هماهنگی مسئولان

۱۳ آذر ۱۳۹۶ 2500
رویش ناگزیر سنبل آبی در تالاب عینک و عدم هماهنگی مسئولان

دعوا برای نخریدن شناور جمع آوری سنبل آبی و ازولا
شهرداری رشت:لازم نداریم
محیط زیست:مجانی می خواهیم
دانشگاه گیلان: ۱۵۰ میلیون میگیریم 

سال گذشته بود که با همکاری سازمان های مردم نهاد، شهرداری و فرمانداری رشت، سازمان محیط زیست ، پدافند غیرعامل و سازمان های دیگر بخش اعظمی از سنبل آبی از تالاب عینک پاکسازی شد و نوید احیای آن دوباره شنیده شد. با این حال همچنان قسمتی از کار به دلیل آلودگی باقی مانده بود که ظاهرا این بار به دلیل عدم همکاری نهادهای مسئول به مشکل برخورده است. امری که زنگ تهدید بازگشت به دوران گذشته را به صدا در آورده است. آن هم در حالی که قرار بود با ساخت دستگاه جمع آوری سنبل آبی خیلی سریع این مساله تعیین تکلیف شود.

پیمان بازدیدی از فعالان محیط زیستی و مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما در گفتگو با گیل خبر ابعاد جدیدی از ماجرا را برای ما باز می کند. او در ابتدا می گوید: بعد از پاکسازی سال گذشته به دلیل آلودگی قسمتی از تالاب قسمتی از کار نیمه تمام ماند تا درباره آن تصمیم گیری شود. در آن زمان حدود ۵۰ متر آلودگی داشت ولی اکنون به دو هکتار رسیده است.ما و مسئولان نشستیم و جلسه گذاشتیم که آن قسمت که در انتهای پارک دانشجو است تعیین تکلیف شود که آلوده به فاضلاب بود و دانشگاه گیلان نقشه را آورد که ما می خواهیم مهندسی معکوس کنیم و دستگاه جمع آوری سنبل آبی و آزورلا و زباله( ساخت ربات شناور) را بسازیم. خانم تنهایی هم از سازمان برنامه وبودجه در جلسه بود و ۱۵۰ میلیون تومان هم اعتبار برای آن تخصیص داده شد تا دانشگاه گیلان این دستگاه را بسازد. البته در ان زمان ما اطلاعی نداشتیم که آقای مرادی و پدافند غیرعامل گیلان هم  پشت قضیه بودند.
این فعال محیط زیستی در ادامه گفت: این که اعتبار که به دانشگاه گیلان اختصاص داده شد یا نه  را در جریان نیستم ، هرچند گفته می شود این  اعتبار پرداخت شده است. به هر صورت  دستگاه ساخته شد و گفتند سه روزه میخواهیم پاکسازی کنیم. قبل از این که این کار را بکنند من پرسیدم که تراکمش را دیدید گفتند یک بار سر زدیم. در حالی که باید آن منطقه عمق سنجی، ارزیابی و تراکم سنجی می شد. به هر صورت از دست من ناراحت شدند و ما نیز دیگر حرفی نزدیم و قرار شد دستگاه در هفته پدافند غیرعامل رونمایی شود. ولی وقتی دستگاه را روی آب انداختند بعد ده دقیقه تسمه اش باطل شد و دیگر نتوانستند کار کنندو قرار شد دستگاه تعمیر شود. البته معتقدم که تعمیر خواهد شد ولی اکنون مشکل این است دانشگاه گیلان می خواهد دستگاه را به یک ارگانی بفروشد. ولی هیچ کدام حاضر به پول دادن نیستند.
بازدیدی در ادامه گفت: شهرداری می گوید کل هزینه سال قبل که همه دستگاه ها برای پاکسازی سنبل آبی آمدند صد وخورده ای میلون تومان  بود. ولی الان صد و پنجاه میلیون برای خرید دستگاه هزینه شده است و حالا اگر این را بخریم بعدش با آن چه کرد؟ چون دیگر استفاده نمی شود. وی افزود: ما به اداره محیط زیست رشت هم پیشنهاد کردیم که این را بگیرند وبعد برای تالاب انزلی هم استفاده کنند. آقای خودکار رئیس اداره محیط زیست رشت گفت اگر مجانی این را می دهند می گیریم. آقای محمد پورمدیرکل محیط زیست گیلان هم به من این را گفت. من دوباره به آقای مرادی گفتم. گفتند دانشگاه هزینه کرده است باید پولش را بگیرند در حالی که هزینه آن توسط سازمان برنامه و بودجه اختصاص داده شده بود و در جلسه سال قبل از خانم تنهایی تشکر شده بود. اگر اعتبارش هم نداده باشند به هر صورت اختصاص یافته و باید پرداخت شود.
مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما در ادامه گفت: به هر صورت دستگاه را ندادند. اکنون هم دانشگاه می گوید پول بدهید تا دستگاه را دوباره برگردانم. هرچی زحمت کشیدیم در حال نابودی است. برای این که دستگاه های مختلف نمیتوانند با هم هماهنگ شوند که دستگاه را کار کنند. خانم ابروفراخ معاونت عمرانی فرمانداری و فرماندار بارها تذکر دادند. آقای مرادی بارها تذکر داد ولی دانشگاه گیلان همکاری لازم را نمی کند.
بازدیدی با تبلیغاتی خواندن این اقدامات گفت: دانشگاه گیلان ادعا می کرد دستگاه معکوس ساخته است و می گفتتد سه روزه مساله را حل می کنم ولی اکنون میگویند باید حتما به من پول بدهند تا این را بسازند.اصلا قرار نبودشهرداری و ومحیط زیست این را درست کنند. ولی اکنون تالاب در آستانه بازگشت به شرایط پیشین است و معلوم نیست چرا کاری نمی توانند کنند. خوب است سازمان های مردم نهاد از این نهادها شکایت کنند؟ سرپرست سازمان آب منطقه ای گیلان هم قرار بود طی دو ماه این مساله را تعیین تکلیف کنند. ولی چون مدیر جدید آمد مساله را فراموش کردند. این وضعیت ما است که هر مدیری که جدید آید ساختار را عوض می کند. مردم این شهر چه گناهی کرده اند؟

از فحوای کلام مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما این طور بر می آید که بار دیگر تالاب عینک در خطر گیاه سنبل آبی قرار دارد و این یعنی تمام تلاش جوانانی که سال قبل بدون هیچگونه چشمداشتی برای نجات آن تلاش کردند در حال نابود شدن است. شهر رشت در حالی که امسال قرار است به عنوان یک تالاب شهر معرفی شود که به نظر می رسد اگر همینگونه ادامه پیدا کند چیزی از آن باقی نمی ماند و همه آن به چیزی برمی گردد که همه به دیگری پاس می دهند. مسئولیت پذیری!




منبع : Gilkhabar.ir

برچسب ها : پیمان بازدیدی تالاب عینک

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است

مطالب مرتبط