✅یک هکتار تالاب عینک با آلودگی شدید فاضلاب خانگی و سنبل آبی روبرو است/ مجوز پاکسازی تالاب عینک صادر نشده است
🔻تالاب عینک البته در سال گذشته اتفاق بسیار مثبتی را تجربه کرد. این تالاب درحالیکه با هجوم سنبل آبی مواجه شده بود و دو لکه آن در حال خشک شدن بود با کمک گروههای مردم نهاد و ورود دستگاههای دولتی نجات پیدا کرد. پاکسازی این تالاب مشارکت گروهای مردم نهاد همکاری دستگاههای دولتی بارها مورد تمجید استاندار و حتی معصومه ابتکار رئیس سابق سازمان محیط زیست قرار گرفت.
🔻این کار بزرگ توسط موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما و شهرداری منطقه چهار آغاز شد و سپس گروه محیط زیستی سبزکاران نیز به آنها اضافه شدند. بعد از پنج ماه کار و پاکسازی ۳ هکتار از تالاب با ورود پدافند غیرعامل استان به این موضوع و با دستور استاندار دیگر دستگاهها مانند شیلات، هلال احمر، آتشنشانی، محیطزیست، اداره کل زندانها و آب منطقهای نیز وارد ماجرا شدند.
🔻سرانجام دو بخش بزرگ این تالاب در مجاورت شرکت دخانیات بهطور کامل پاکسازی شد و در یک سال گذشته نیز با پایش های مستمر صورت گرفته سنبل آبی در آن مشاهده نشده است.
🔻اما یک لکه این تالاب که بزرگترین تالاب شهری کشور نامیده میشود همچنان درگیر سنبل آبی است. البته درد این بخش یک هکتاری فقط هجوم سنبل آبی نیست. ساختمانهای مجاور به حریم تالاب نفوذ کرده و در بخشهایی بهوضوح شخص است که با نخالههای ساختمانی خشکشده است. سومین مشکل این بخش سرازیر شدن بخشی از فاضلاب خانههای اطراف به این تالاب است.مشکلاتی که نشان می دهد شرکت آب منطقه ای و آب و فاضلاب گیلان تلاشی برای تغییر وضعیت در این بخش ندارند.
🔻حالا دوباره بحث جمعآوری سنبل آبی مطرحشده است. متین عاشوری شهرداری منطقه چهار رشت و همچنین پیمان بازدیدی مدیر عامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما ازسرگیری جمعآوری سنبل آبی در تالاب عینک خبر دادهاند . خبری که هنوز اجرایی نشده است.
✅موسسه سرزمین ایده آل که در پاکسازی سنبل آبی از تالاب عینک یکی از پیشقدمان شناخته شد در چند روز گذشته نیز تصاویری از اعضای آنها در حال پاکسازی منتشر شد.
🔻بازدیدی در گفتگو با گیل نگاه با اشاره به پاکسازی آببندی در احمد گوراب رشت میگوید: بعد از گزارشها مردمی که به ما رسید متوجه یک آببندان با وسعت ۱۴ هکتار در محدوده احمدگوراب رشت شدیم که متأسفانه رو به خشکی رفته است و عملاً آبی در آن وجود ندارد.
🔻او با انتقاد از نوع مدیریت شرکت آب منطقهای گیلان که متولی آببندان ها شناخته میشود میگوید: این آببندان بدون هیچ مدیریتی رهاشده است و گروه ما هم توانست بخشی از سنبل آبی که در حاشیه آبی این پهنه خشکشده وجود داشت را جمعآوری کند.
🔻بازدیدی سپس به تالاب عینک اشاره میکند و میگوید: بعد از نتیجه موفقیتآمیز پاکسازی تالاب عینک در محدوده صف سر (بخش نزدیک به شرکت دخانیات) متوجه شدیم که در ادامه پارک دانشجو در پشت سامانکده شهرداری رشت بخش یک هکتاری وجود دارد که بهشدت آلوده است.
🔻این فعال محیطزیست ادامه داد: علاوه بر وجود سنبل آبی این لکه بهشدت با فاضلاب انسانی درگیر است.
🔻بازدیدی با یادآوری اینکه قبل از انتخابات شورای شهر چند جلسه برای هماهنگی در فرمانداری رشت برگزار شد اما موضوع انتخابات باعث شد که این کار به بعد از برگزاری انتخابات موکول شود.
🔻او ادامه میدهد: باوجود آمادگی شهرداری منطقه چهار رشت و همچنین موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما هنوز مجوز لازم برای انجام این کار صورت نگرفته است.
🔻بازدیدی سپس با یادآوری مسئولیت آب منطقهای میگوید: این دستگاه اجرایی باوجود ادعای مالکیت گامی برای بهبود وضعیت این تالاب برنداشته است فرصت برای حضور سرمایهگذار فراهم نکرده است.
🔻او ابراز امیدواری میکند که آب منطقهای رد تفاهمی با شهرداری به حل مشکلات و استفاده از ظرفیت ارزشمند این تالاب گام اساسی برداشته شود.
🔻این فعال محیطزیست همچنین به مشکلات فاضلاب منطقه اشاره میکند و میگوید: فاضلاب اکثر خانههای اطراف تالاب وارد این تالاب میشود و باوجود قول نماینده آب و فاضلاب برای حل این مشکل هنوز قدمی برداشته نشده است.
🔻بازدیدی یادآور میشود که شهرک حمیدیان و بسیاری از خانههای اطراف به شبکه فاضلاب شهری متصل هستند اما آب و فاضلاب از کمبود بودجه برای حل مشکل صحبت میکند. به خاطر همین مشکل هم بازدیدی تاکید می کند که ورود بدون تجهیزات مانند چکنه و دستکش ممکن است برای سلامتی افراد مشارکت کننده مشکل ایجاد کند.
🔻او با ابراز رضایت از اینکه شهردار جدید رشت نیز در صحبتهای خود از تالاب عینک و ظرفیتهای آن صحبت کرده است شهرداری بتواند با کمک دیگر دستگاههای متولی گامی برای توسعه شهر بردارد.
منبع :
http://gilnegah.ir/139317