EN English Info[a]oi-land.com +98 (13)

مهندس پیمان بازدیدی : از دو هزار نهال کاشته شده طرح درختکاری تنها ۲۰۰ درخت زنده هستند

۲۷ مرداد ۱۳۹۶ 1892
مهندس پیمان بازدیدی : از دو هزار نهال کاشته شده طرح درختکاری تنها ۲۰۰ درخت زنده هستند


از دو هزار نهال کاشته شده طرح درختکاری تنها ۲۰۰ درخت زنده هستند
بی مسئولیتی شهرداری رشت،نامهربانی شهروندان؛درختان شهر در حال نابودی هستند

🔹سال گذشته طرح «جهاد درختکاری» یا هر شهروند یک درخت در شهر رشت مطرح شد. این طرح توسط موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما به کمیسیون بهداشت و محیط‌زیست شورای شهر پیشنهاد شد.

🔹درنهایت این طرح با همکاری سه  NGO سرزمین ایده آل ما، جمعیت زنان و جوانان حافظ محیط‌زیست گیلان و  گیلان پاک با همکاری شورا و شهرداری رشت اجرا شد. پارک شقایق، مسکن مهر، پارک بانوان منظریه، حاشیه تالاب عینک ۱۶ اسفندماه سال گذشته از اصلی‌ترین نقاطی بودند که با همکاری مردم محلی و دانش آموزان و فعالان محیط‌زیست برای شروع یک حرکت جدی و تغییر وضعیت فضای سبز شهر رشت اقدام به درختكاري شد. اما به نظر می‌آید نتیجه این درختکاری هم مانند چند هزار نهال سال‌های گذشته بی‌نتیجه مانده است.

🔹پیمان بازدیدی مدیرعامل محیط زیستی سرزمین ایده آل ما با اشاره به طرح درختکاری انجام‌شده در اسفند ۹۵ می‌گوید: دو هزار نهال با همکاری سه موسسه محیط زیستی و همچنین شهرداری مناطق کاشته شد.
طبق آمار موجود در طول دو سال گذشته ۸ هزار اصله کاشت شده است اما تاکنون فقط یک هزار درخت سالم مانده است.

🔹مورد عجیب خیابان جوان رشت بعد از سه بار درختکاری
بازدیدی  وضعیت نهال های کاشته شده را نامناسب توصیف می کند و می گوید: به عنوان مثال در سال گذشته سه بار در  خیابان جوان درختکاری انجام شد اما درختی به ثمر نرسید.
و با اشاره به عدد ناامیدکننده  ۲۰۰ نهال باقیمانده از دو هزار نهال کاشته شده اسفندماه سال گذشته می‌گوید: نهال‌های کاشته شده وضعیت بدی دارند با وجود اینکه رشد کرده و برگ داشتند به دلیل نگهداری نامناسب سوخته‌اند. 
به این درختان یا آب نداده‌اند و یا در زمان نامناسبی آبیاری می‌کنند.
این فعال محیط‌زیست سیستم آبیاری شهرداری را ضعیف می‌داند و می‌گوید:پروژه آب خام نیز بعد از سال‌ها هنوز به نتیجه نرسیده است.

🔹آفت به جان درختان رشت
بازدیدی سپس به موضوع وجود آفت در درختان سطح شهر اشاره می‌کند و می‌گوید: اکثر درختان شهر مانند زبان‌گنجشک و چنارها رشت آفت‌زده هستند و نیاز به سم‌پاشی دارند.
همین آفت سبب شده که در زمستان به‌راحتی کنده شوند.
این فعال محیط‌زیست، سیستم نگهداری درختان سطح شهر را ضعیف توصیف می‌کند و می‌گوید: به‌عنوان گروه مردم‌نهاد به نتیجه رسیدیم که دیگر کاشت نهال را ادامه ندهیم چون این شرایط جنایت در حق طبیعت است.

🔹مردمی که با درختان نامهربان هستند
او مردم شهر رشت  را یکی از  نامهربان‌ترین مردمان نسبت به درختان معرفی می‌کند و می‌گوید: حتی برخی از چاله‌هایی که در آنها درخت کاشته شده بود خالی است و نشان می‌دهد که درختان کاشته شده کنده‌ شده‌اند.
این فعال محیط‌زیست ادامه می‌دهد: خیلی کم دیده می‌شود که مثلاً شهروندی خودش از درخت روبروی مغازه‌اش محفاظت کند و حتی دیده‌شده است که به روش‌های مختلف آن را خشک می کنند برای اینکه آن را مزاحم دید مغازه‌اش می‌داند.
مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما شهر را نیازمند برنامه فرهنگ‌سازی بیشتر می‌داند  و می‌گوید: بعضی از مسافران بعد از سفر به رشت می‌گویند که انتظار نداشتیم شهر شما را بدون درخت ببینیم.
این فعال محیط‌زیست علاوه بر نهال‌های سال گذشته به نمونه‌های دیگری نیز از وضعیت درختان سطح شهر اشاره می‌کند.
بازدیدی بابیان اینکه «سفید پلت» جز درختان بومی گیلان و  ممنوع القطع است می‌گوید:  اما این درختان در پارک ملت به دلیل جمع شدن آب  و پوسیدگی ریشه از بین می‌روند. درحالی‌که از  پاجوش این درختان نیز هیچ استفاده‌ای نمی‌شود و حتی آن‌ها را از بین می‌برند.
او ادامه می‌دهد: اگر برنامه‌ای باشد می‌خواهیم از پاجوش‌های افرا، توسکا و آزاد پارک مفاخر که ذخیره‌گاه ژنتیک ما محسوب می‌شوند استفاده کنیم.
بازدیدی با انتقاد از کاشت درختان غیربومی می‌گوید: بیماری آن‌ها سبب از بین رفتن درختان بومی می‌شود مانند آنچه در پارک محتشم رشت می‌بینیم که درختان آزاد به سمت نابودی می‌روند. شاید این سرنوشت در انتظار درختان آزاد بوستان سالار مشکات نیز باشد.

🔹مسئولیت شهرداری
بازدیدی با اشاره به مسئولیت شهرداری در این بخش می‌گوید: شهرداری باید بیشتر دقت کند و  پیمانکاران انتخاب‌شده‌اش توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.
او سپس اهمیت آموزش را یادآور می‌شود که پیمانکاران عموماً ضعف دانشی دارند . مدیرعامل محیط زیستی سرزمین ایده آل ما ادامه می‌دهد:پیمانکاران و ناظران فضای سبز باید  آموزش‌های لازم را در زمینه حفط و نگهداری فضای سبز ببینند.
بازدیدی در پایان گفت: ما حتی در طراحی فضای سبز نیز دچار ضعیف هستیم چون از کارشناسان خبره استفاده نمی‌کنیم.


منبع : گیل نگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است

مطالب مرتبط