چند روز قبل یک قلاده خرس قهوه ای در تله سیمی که توسط کشاورزان روستای پارودبار بخش عمارلوی شهرستان رودبار برای شکار گراز کار گذاشته بودند، گرفتار می شود و روستاییان برای نجات این خرس به مسوولان محیط زیست شهرستان رودبار اطلاع می دهند.
پس از اطلاع یافتن از ماجرا تعدادی از کارشناسان محیط زیست گیلان مجهز به سلاح گرم (تفنگ بیهوشی) برای نجات خرس از تله به منطقه اعزام می شوند و نزدیک نیمه شب به محل وقوع می رسند و سعی می کنند با پرتاب کردن دارت بیهوشی، خرس را از پای درآورند ولی دارت بیهوشی در خرس اثر نمی کند.
ماموران به دلیل نداشتن دید کافی در تاریکی، تا روشن شدن هوا در صبح روز بعد منتظر می مانند و صبح روز بعد مجددا برای بیهوش کردن خرس تلاش می کنند، درحالیکه روستاییان در اطراف خرس گرفتار تجمع کرده بودند بار دیگر شلیک چند دارت بیهوشی در خرس اثرگذار نمی شود و خرس خشمگین با تقلای زیاد از سیم تله، رها شده و دست به فرار می زند.
این خرس ابتدا به یک محیط بان در نزدیکی منطقه حمله ور می شود و او را از ناحیه پا مجروح می سازد، در میانه راه به یک مرد دیگر بر می خورد و او را نیز از ناحیه ران مجروح می کند و در نهایت، یک پیرمرد 80ساله به نام رضا بامدادی را نیز مجروح می سازد.
بامدادی که به مدت سه روز در بیمارستان رودبار بستری است، عصر روز گذشته (چهارشنبه) برای مداوای بیشتر و انجام کارهای ارتوپدی به بیمارستان پورسینای رشت منتقل شد.
دو دست وی دچار شکستگی استخوان و پارگی رگ شده و از انجام کارهای روزمره ناتوان است. وی همچنین از ناحیه صورت و پا نیز دچار مجروحیت سطحی شده است.
ابوالفضل بامدادی فرزند پیرمرد مجروح شده در گفت وگو با ایرنا بیان کرد: هنگامیکه پدرم در حال بازگشت از باغ بود، خرس عصبانی و مجروح در کنار رودخانه در حال فرار بود و درگیری بین آنها اتفاق می افتد.
وی افزود: یک مامور محلی بطور اتفاقی از محدوده اطراف رودخانه عبور می کرده که پدر را غرق در خون می بیند و این مامور به اتفاق مردم، پدرم را به بیمارستان منتقل می کند.
وی اضافه کرد: ماموران محیط زیست پس از دو کیلومتر تعقیب، خرس را از پای درمی آورند.\r\n\r\nشورای هماهنگی گروه های زیست محیطی شمال کشور روز پنجشنبه در نمابری به ایرنا مرکز گیلان، خواستار روشن شدن نحوه مرگ این خرس شده و کشته شدن خرس قهوه ای توسط ماموران محیط زیست را ناشی از بی مبالاتی آنان دانسته است.
این شورا نداشتن تور مخصوص به دام انداختن حیوانات با جثه های بزرگ، استفاده کردن از سلاح گرم بجای سلاح بیهوشی در کشتن خرس را از جمله ضعف های محیط زیست استان ذکر کرده است.
شورای هماهنگی گروه های زیست محیطی شمال کشور در این نامه آورده است: اتفاق مشابه در اداره کل محیط زیست رخ داده در بیستم آبان ماه جاری ، یک سمور آبی (شنگ ) توسط یک شهروند به این اداره کل تحویل داده شد که بعد از چند ساعت به علت نداشتن داروی بیهوشی، این گونه در خطر انقراض تلف شد.
این شورا ضمن هشدار به محیط زیست مسایل زیر را متذکر شده: آموزش جوامع روستایی و جنگل نشین نسبت به عدم استفاده از تله های سیمی در زیستگاه های جانواران و حیوانات ، تجهیز شدن به سلاح بیهوشی در تمامی شهرستان هایی که اداره محیط زیست در آنجا وجود دارد، آموزش کارشناسان محیط زیست در چگونگی استفاده از داروی بیهوشی.
روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در خصوص کشته شدن این خرس قهوه ای، فقط به عیادت مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از پیرمرد 80ساله در بیمارستان رودبار بسنده کرده است.